European Media Partner

Hou de warmte in huis met radiatorbekleding

De winter komt eraan en we willen er allemaal gezellig en stijlvol bij zitten. De radiator kan in je interieur een echte doorn in het oog zijn, maar tenzij je vloerverwarming in je huis kunt laten installeren, heb je hem natuurlijk wel nodig om je huis lekker warm te houden. Veel mensen verstoppen hun radiatoren daarom graag achter gordijnen, stoelen of andere meubelstukken. Dit is natuurlijk een manier om de radiatoren een beetje te verbloemen, maar er zijn andere, veel leukere opties waarmee je je radiator perfect in je interieur kan laten passen.

Vaak wordt er bij het wegwerken van de radiatoren gedacht aan een radiatorombouw van bijvoorbeeld hout of MDF, maar deze zijn niet altijd ideaal. Zo vermeldt Cvtotaal.nl dat een volledige ombouw de warmteafgifte van de radiator zou kunnen beperken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook kunnen de kosten van zo’n ombouw hoog uitvallen, waardoor het voor velen niet de meest aantrekkelijke optie is, en het monteren is niet makkelijk. Verder is het verven van de radiator een optie, maar ook dat kost vrij veel tijd en je moet natuurlijk zorgen dat de verf goed tegen temperatuurverschillen kan.


Een andere oplossing om je radiator te verfraaien is het plaatsen van radiatorbekleding. Met metalen radiatorbekleding wordt de warmte nog steeds  even goed afgegeven, en houdt je je huis dus lekker warm, maar kan je je radiator ook een stuk meer stijl meegeven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie zwarte bekleding die perfect past bij een industriële look, of juist witte bekleding voor een klassiekere uitstraling. Radiatorbekleding geeft je de mogelijkheid je gehele interieur op elkaar af te stemmen.


Ook is het monteren van radiatorbekleding in vele gevallen helemaal niet moeilijk. Zelf als je niet zo’n doe-het-zelver bent is het geen ingewikkelde klus. Metalen radiatorbekleding kan je namelijk bevestigen met een paar supersterke magneten aan de achterkant. Deze zorgen ervoor dat de radiatorbekleding zonder echte montage opgehangen kan worden, waardoor een monteur dus niet nodig is. Je bent hiermee ook binnen enkele minuten klaar en hoeft dus niet een tijdlang in de kou te zitten, zoals bij de aanschaf van nieuwe radiatoren wel het geval zou zijn.


Daarnaast is het ook fijn om te weten dat metalen radiatorbekleding niet te heet wordt. Als je bijvoorbeeld kleine kinderen in huis hebt hoef je je geen zorgen te maken als ze hun handjes een keer op de verwarming willen leggen. Sterker nog, ze kunnen prima even opwarmen na het buitenspelen in de kou.


Verder is metaal zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden. Een makkelijke en mooie manier om je radiator meer deel uit te laten maken van je interieur dus.

Delen

Journalist

Related articles