European Media Partner

Josh Veldhuizen: "It's time to shine!"

Ik ben dol op de winter, op de feestdagen en de gezelligheid die daarmee gepaard gaat. Kerst breng ik het liefst samen met mijn familie door: met mijn ouders, zussen en onze gezinnen bij elkaar – bij mijn ouders thuis in Wassenaar. Mijn ouders hebben ondertussen acht kleinkinderen, dus het is bij ons thuis een gezellige boel!


We tafelen urenlang, kletsen, we spelen spelletjes met de kinderen, we duiken lekker de spa in en wellicht blijven er een paar logeren. Leuk, want dan duurt het feest nóg langer en kunnen we de volgende ochtend samen ontbijten. Al komt het ook voor dat we met z’n allen - of met een groot deel van de familie- in het buitenland zitten. Welke bestemming? Dat maakt ons weinig uit. Zon of sneeuw: zolang we maar samen zijn. Dáár draait kerst voor mij om. 


Ook op fashion gebied hou ik van de feestdagen: ik draag lekker veel knitwear en laagjes. Maar, ik ben ook gek op feestelijke jurken - met hier en daar een glittertje. Vlak voor de feestdagen komt altijd de party collectie van mijn merk JOSH V uit. De collectie is supervrouwelijk, met veel goud, glitters of veren. Tijdens de feestdagen besteed ik extra tijd aan mijn uiterlijk. Want als mode-onderneemster moet ik toch het goede voorbeeld geven én ik vind het héél leuk om me op te doffen. Er zijn in Nederland helaas maar weinig momenten waarop je een glitterjurk uit de kast trekt, dus zodra het kan, grijp ik mijn kans!Als modemeisje wil ik andere mensen inspireren om óók uit te pakken. Wat je vooral níet moet aantrekken? Een foute kersttrui! En laat ook dat ene saaie maar comfortabele jurkje lekker in de kast hangen. Kies juist voor goud, voor glitter of voor veel kleur en geniet van alle complimenten die je zult krijgen! It’s time to shine! Wat je ook doet: kies voorál niet voor ingetogen. Ik verkoop heel veel pakken tijdens de feestdagen, zeker de variant met gouden glitters. Ik vind het echt gaaf dat steeds meer vrouwen kiezen voor een pak in plaats van een jurk. Je straalt kracht uit in een pak.


De feestdagen draaien natuurlijk ook om lekker eten. En nee, ik hou me zeker niet in! Ik was na mijn zwangerschap snel weer in shape. Daar kreeg ik veel opmerkingen over: ‘wat een geluk heb jij, je bent zo snel weer superslank’. Maar de waarheid is dat ik dertig minuten na mijn bevalling bijna ben overleden aan interne bloedingen. Mijn lichaam maakte de dagen en weken erna al mijn reserves op, om weer op kracht te komen. Herstellen hiervan duurt vele maanden. Door deze ervaring ben ik nóg gemotiveerder om te genieten van alle momenten samen met mijn familie. Dus ik ben totaal niet bezig met op mijn eten letten tijdens de feestdagen. Maar ik geef toe; ik vind gezond eten gewoon echt heel lekker. Mij maak je met vers fruit net zo blij als met chocolade of junkfood. Wel ben ik gek op toetjes. Dus als ik met de jaarwisseling in Nederland ben, dan eet ik non-stop oliebollen en appelbeignets! Ik kan niet wachten!


Josh Veldhuizen, Eigenaresse modelabel Josh V

Delen

Journalist

Related articles