European Media Partner

Krachtig kleurenpalet

Ouder worden, er komt heel wat bij kijken. Aan de ene kant gaat het vanzelf, aan de andere kant komt de ouderdom regelmatig - zoals het spreekwoord al zegt - met gebreken.

Ouder worden is een veelkleurige fase, want iedereen wordt oud op zijn of haar eigen manier. Met alles wat daarbij hoort. Met vragen als: wat vind ik belangrijk? Wie vind ik belangrijk? Hoe besteed ik mijn tijd? Met nieuwe ervaringen, met belemmeringen, met ups en downs. En dat maakt juist senioren zo krachtig. Een leven waarop teruggekeken kan worden, vol ervaringen. Met vreugde en verdriet. 


Actief zijn en blijven helpt om gezond en vitaal te blijven. Bewegen, er op uit gaan en van betekenis zijn spelen daarbij een grote rol. Senioren geven aan dat vooral contact en zingeving bijdragen aan een zinvol leven. Contact geeft kleur aan het leven. Hebben we dat contact niet, dan vereenzamen we. Helaas zien we daar nog veel te veel voorbeelden van, met alle gevolgen van dien. 


Het hebben van een netwerk en het leggen van verbindingen, is van grote waarde voor ons geluk en kwaliteit van leven. Wij zijn er voor en door senioren. Senioren organiseren uitjes voor elkaar, helpen elkaar met de computer of de belastingaangifte. Ook wordt er gepraat over levensvragen of een potje kaart gespeeld. En samen komen we op voor de belangen van senioren. Vaak wordt aan de kracht van senioren voorbijgegaan en is de beeldvorming negatief gekleurd. Wíj zien door het brede aanbod binnen onze vereniging het krachtige kleurenpalet aan kennis en mogelijkheden van en voor senioren.


Door actief te
zijn, blijven we langer fit en gezond. Bijvoorbeeld door samen te bewegen en achteraf koffie te drinken maar ook door je in te zetten voor de medemens. Senioren kunnen nog lang meedoen en van betekenis zijn door talenten, kennis en ervaring in te zetten en bruggen te slaan tussen generaties. De verbinding tussen mensen, of je nu oud of jong bent, met alle schakeringen die er zijn, is voor ons allemaal belangrijk. Samen vormen we onze samenleving. Gezond en gelukkig ouder worden, is van ons allemaal.

Delen

Journalist

Related articles